Főoldal
     |  LETÖLTÉS   |  ELŐZMÉNYEK   |  A PROGRAM   |  HANGOSKÖNYVEK   |  SÚGÓ   |  IN ENGLISH   |  ELÉRHETŐSÉG   |  

Ezennel bevezetünk egy új szolgáltatást, melynek az a célja, hogy a mindenkori újdonságokról, a kijavított programhibákról és egyéb közérdekű dolgokról tájékoztassuk a felhasználókat.

Először is pár szót az Üzenőoldal használatáról:
Ön egy, a VilágHalló indulásakor automatikusan megjelenő párbeszédablakból jutott ide. A párbeszédablakban olvashatja az üzenet tárgyát, az Oldal megjelenítése gombot kiválasztva pedig megnyitja az Üzenőoldalt megjelenítő böngészőt.
A párbeszédablakban van egy bejelölhető kocka (checkbox), aminek bejelölésével letilthatja ennek az üzenetnek a továbbiakban való megjelenését.
A le nem tiltott üzenetek a megjelenésük sorrendjében jelennek meg a VilágHalló indulásakor.

Ez az első Üzenőoldal a kliens oldali hibákról és a regisztráció jelentőségéről szól.

Programhibák
A szerver oldalon minden hibát regisztrálunk, a kliens gépeken bekövetkezőket is. Ha valaki érvényes email címmel regisztrálja magát és bejelentkezik vagy az automatikus bejelentkezést választja, a hibát felhasználóhoz tudjuk rendelni. Ez egyrészt segíthet az esetleges programhibák kijavításában, másrészt meg tudjuk írni a megoldást, ha a hiba a kliens gépen található hardver vagy szofver környezetre vezethető vissza.

A VilágHalló program hibáinak javítása folyamatosan történik, és a program minden indításakor automatikusan a legújabb verzió indul el.

Eddig két olyan hibafajtát regisztráltunk, amin ily módon nem lehet segíteni:
  • A régebben telepített Java környezet hibája lehet, hogy nem támogatja a magyar - és általában a Közép-európai nyelvekben használatos - karaktereket, azaz az ISO-8859-2-es szabványt. Ennek következménye, hogy már a program menüjét sem tudjuk megjeleníteni.
    Ezen sajnos csak a Java törlésével és megfelelő verzió installálásával lehet segíteni.
  • Régebbi Windows verziók nem tartalmazzák a GSM kódolással tömörített hangfolyam kibontásához használatos komponenst, de előfordulhat az is, hogy a Windows XP telepítésekor kimarad a decoder.
    A GSM dekóder telepítése (régebbi verziók)
    A GSM dekóder telepítése (XP)

Az utóbbi időben többen jelezték, hogy a VilágHallót nem tudják elindítani. A hiba azoknál jelentkezett, akiknél a legújabb Java verziók valamelyike volt telepítve. Elnézést kérünk a hibáért, amelyet az eltérő verziók nem megfelelő kezelése okozott. Sajnos kielégítő megoldást nem tudtunk találni, így csak azt javasolhatjuk, hogy az új verzió mellé töltsék le a Sun jre 1.4-es változatot az alábbi linkről. (A telepítés nem fogja zavarni az újabb verziót, sem az azt használó programokat.)

A letöltés helye: http://java.sun.com/j2se/1.4.2/download.html

Itt a Download J2SE JRE linket kell választani.

Reméljük, hogy a felolvasással kapcsolatos problémák megoldódnak, és egyben ismételten elnézést kérünk a kényelmetlenségért.


Észrevételeiket várjuk az info@kpro.hu címen.

info at kpro . huKPRO